Kahviraketti saapui taloon

Nälkä kasvaa syödessä – ja jano kahvia juodessa! Niinpä kahvikalusto päivittyi hitusen erilaiseen tyyliin

Kahviharrastus sai kesällä hieman uusia tuulia, kun keittiöön ilmaantui ensimmäinen espressokeitin La Pavoni.

Aika pian kuitenkin selvisi, että kyseinen laite ei ehkä sittenkään edusta ihan haluamaani tyyliä. En siis sano että laitteessa olisi ollut mitään vikaa, päinvastoin. Pavoni tarjosi uskomattoman hyviä aamukahveja kerta toisensa jälkeen. Eipä tätä hankintaa, kuten montaa muutakaan harrastuksiin liittyvää voi suoraan järjellä perustella. Oli miten oli, harrastuksia pitää olla ja voisi ne rahat mennä turhempaankin. Näin ainakin itse haluan ajatella.

Kyseessä on siis Italialaisen Rocketin valmistama maakkina, tarkemmalta malliltaan Appartamento. Laite on HX (heat exchange) eli lämmönvaihdinperiaatteella toimiva, E61 -gruppoinen laite. Siis käytännössä tämä lämmönvaihdinjuttu tarkoittaa sitä, että koneella voi tehdä espressoa sekä vaahdottaa maitoa samaan aikaan. Tämä on muuten oikeasti näppärä juttu. Koneessa on myös kuumavesihana vaikkapa teetä juovien vieraiden varalta.

Lyhyen tuttavuuden perusteella voin sanoa, että laitteen päivitys tuntuu varsin onnistuneelta. Vaikkakin aamukahvin vääntäminen sikäli hankaloitui, että tätä konetta joutuu parhaan tuloksen saamiseksi lämmittää kolmen vartin verran. Toisaalta tasalämpöisenä pysyvä E61 gruppo tekee tasaisen hyvää espressoa kerta toisen jälkeen, jos kahvi alkaa enemmän maistua tai juotettavana on isompi vierasmäärä. Maidon vaahdotus on Pavonin jälkeen äärettömän tehokkaan tuntuista, ja laitteella saa todella helposti hyvää mikrovaahtoa cappuccinoon tai latteen. Tärkeä juttu minunlaiselle lattepapalle.

Ensimmäisen viikon kahvinhuuruisten kokemusten jälkeen on hyvä jatkaa rakettiin tutustumista!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s