Sakkolenkillä

Olen pitkään miettinyt, miten kahden pienen lapsen isä ehtisi hyödyntää nämä kesäiset kelit ja kerätä kilometrejä pyörällä.

Toukokuu oli ainakin yhteen lajiin aivan mahtava. Nimittäin pyöräilyyn. On totta, että ilmassa on nyt ollut ennätysmäärä katu- ja siitepölyä, ja tämä ihan varmasti rassaa useita, mutta itse olen nauttinut näistä keleistä suunnattomasti. Olen viimeisten viikkojen aikana kokeillut hyödyntää aamun aikaiset tunnit pyöräilemällä ns. sakkolenkin, eli kiertämällä työmatkan jonkin vähän pidemmän reitin kautta. Usein töiden jälkeen kotona odotetaan kahden pienen lapsen isää sen verran kuumeisesti, että illan lenkit on unohdettava. Jospa siis siirtäisi tuon lenkin siihen aikaan, kun muut vielä nukkuvat.

Työt mulla alkaa arkisin klo 7:30, ja jotta ehtii käydä suihkussa, vaihtaa vaatteet (ja juoda kahvit!) on perillä töissä oltava viimeistään heti seiskan jälkeen. Tätä ennen on nyt valoisina ja lämpiminä kevätaamuina ollut hyvä mahdollisuus reippailla tunnin-parin lenkki maantiepyörällä, tarkoittaen noin 20-40 kilometrin pyrähdystä. Olen huomannut, tai oikeastaan kotoa on tullut tällainen vihje, että nopea ja suht äänetön liikkeellelähtö aamuisin on homman ehdoton edellytys jo ihan perhesovun kannalta.

Eipä siis muuta kuin kello soimaan klo 05, ja kun edellisiltana on nostanut pyörän parvekkeelta eteiseen sekä varannut pyöräilyvaatteet ja pikkureppuun töihin menevät vaatteet valmiiksi, ei aamulla aikaa kulu niiden säätöön. Nopeat aamutoimet ja pieni aamupala, niin klossi on kiinni klo 05:15 ja pääsee nauttimaan aamun rauhallisista hetkistä. Nämä aamun tunnit ennen varsinaisia ruuhkia ovat mielestäni todella hienoja. Pikkuteillä ei ole ruuhkaa ja luonnossa näkee kaikenlaista elämää ihan eri tavalla kuin päiväsaikaan; kettuja, jäniksiä ja peuroja näkyy lähes joka aamu Espoon pelloilla. Ja mikä parasta, työpäivä lähtee käyntiin ihan eri tavalla, kun mieli ja kroppa on herätelty toimintaan!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s