Kahvi niille, joilla on jo kaikkea! – Oligark Bourbon Bourbon

Tällä kertaa maisteltavana on todella jotain uutta. Mikäli kahvin lisäksi myös viski maistuu, tässä on sinun kahvi!

Lappeenrantalainen, vuoden 2017 parhaaksi paahtimoksi valittu Lehmus Roastery päräytti kahvimarkkinoille todellisen ruhtinaan. Oligark Bourbon Bourbon on kymmenen vuorokautta aidossa Bourbon -viskitynnyrissä aromatisoitu El Salvadorilainen kahvi. Jo pakkausta avatessa hymy on herkässä kuin viskipulloa raottaessa, tuoksusta ei nimittäin voi erehtyä! Äkkiseltään pussista ilmoille pääsevä viskin tuoksu on niin voimakas, että perheen ei-viskinystävältä puoliskolta palaute oli välitön. Mutta millainen mahtaa olla maku?

Tässä vaiheessa kyseisestä kahvista kiinnostuneille sellainen vinkki, että papuina jauhettaessa tämä kahvi tahtoo ”maustaa” kahvimyllyn joksikin aikaa. Eli kahvia vaihdettaessa on Bourbonin sivumaku mukana myös muissa kahveissa jokusen jauhatuskerran ajan. Ei mikään maailmanlopun ongelma, mutta hyvä pitää mielessä.

Papu on siis El Salvadorista, natural käsittelyn saanut ja 1070-1800 metrin korkeudessa kasvanut. Tuoksussa on sitä viskiä itseään, nimittäin todella reilusti. Tuoksu on makeahko, rommirusina tai taateli tulee ensimmäisenä mieleen. Itse kahvin tuoksua on jotenkin hankala analysoida kaiken muun herkun joukosta. Valmistin Oligarkin pour over- sekä aeropress metodeilla. Kahvin maussa on pitkälti samoja elementtejä kuin tuoksussa, mutta ei itseasiassa niin vahvasti kuin tuoksu antaa odottaa. Vaikken ole varsinainen viskin ystävä, on tämä maultaan aika kiva! Makeahko, rusinan ja itse viskin makua hyvin esiin tuova, muttei maku ole pelkkää Bourbonia. Voimakasarominen kahvi sopii loistavasti tähän pröystäilevään juomaan. Vaikea kuvitellakaan tähän mitään pliisun makuista papua. Varsinaisia makuvivahteita itse kahvista on tietenkin vaikea eritellä, eikä se Oligarkin kohdalla ole tarkoituskaan. Kahvi on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, hienosti tehty tuote, ja pitkästä aikaa jotain ihan uutta. Vaikka alkuun tuoksu meinasi vaikuttaa hiukan överiltä, on maku kuitenkin hienostuneen hillitty. Selkeästi tätä kymmenen vuorokauden muhimisaikaa viskitynnyrissä on siis mietitty, ja se on onnistunut.

Tämä kahvi maistuu mielestäni parhaalta aivan viimeisissä kulauksissa, kun kahvi on jo reilusti jäähtynyt. Ja vielä, vaikka yleensä kahvi juodaankin kahvina, kokeilin Oligarkia mielenkiinnosta myös maidon kanssa. Lopputulos oli aika mukava juoma, jossa makeus vieläkin korostuu. Voisi mennä ihan jonkinsortin drinkkinä!

Lehmus Roasteryn Oligarkin sekä muut herkut löydät täältä

img_1740img_1133img_1138img_1743img_1741img_1742

[kuvien kahvit saatu blogiyhteistyön kautta]

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s