Pulkkamäkeä ja Kettu- kahvia

Onko mitään parempaa touhua kuin pulkalla laskeminen! Paitsi ehkä pulkalla lasku ja mukaan kunnon kahvit.Saimme sitten tänne etelään ihan kunnon talven yhdessä yössä. Lunta tuli sen verran paljon, että joitain tahoja se varmasti alkaa haitata tai ainakin ärsyttää. Me ollaan tytön kanssa oltu lumesta aivan innoissaan, ja pari päivää onkin käyty sisällä vain syömässä ja vaihtamassa kuivia vaatteita. Lumiukko on tehty pihaan – joka tosin juuri näyttää kaatuneen, ja pulkkaa kiskottu vuoron perään. On muuten ihan kohtuuhyvää treeniä myös! Tänäänkin olimme pulkalla mäessä, ja keli olikin mäenlaskuun mitä mainioin. Aurinko paistoi ja linnut lauloi. Mukana oli tietty myös eväät ja kahvit, tällä kertaa Lehmus RoasterynKettu- kahvia.

Tämä Kettu onkin osoittautunut erinomaiseksi arkikahviksi, ja siitä on tullut itselleni yksi ehdoton suosikkikahvi. Keskipaahtoinen (city roast, 3/5) Kettu on Brasilialaisen Fazenda I.P. -tilan Arabica- blendi. Kahvit on kasvaneet 950-1200 metrin korkeudessa (masl.) ja ne on saaneet honey -käsittelyn. Kettu on muuten tuttu näky itsellenikin Lappeenrannan kyliltä. Niitä juoksentelee joskus ihan kokonaisina kettuperheinä linnoituksen ja sataman puskissa, ja niistä on tämä kahvi saanut nimensä. Lehmus Roasteryn paahtimo kun sijaitsee juuri Lappeenrannan linnoituksessa.

Kettu- kahvi on keskipaahtoinen, ja heti pussin avattua tuoksu on vahvasti pähkinäinen. Sama pähkinäinen maku on löydettävissä muuten erittäin pehmeästä, suklaisesta kahvista. Hito hyvä kahvi, josta ei rönsyile esiin mitään  järin erikoisia tai yllättäviä piirteitä, vaan on tasaisen hyvää kupista toiseen. Ja vaikka luonnossa eväät ja kahvi aina vähän paremmin maistuukin, on tällä Ketulla ilo aloittaa aamu ihan kotonakin.

img_0582img_0854img_0820img_0748fullsizerenderfullsizerender-1img_0474img_0784

[kuvien kahvit saatu blogiyhteistyön kautta]

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s