Slurp -kahvi Pirkanmaan Paahtimolta

Tänä isänpäivänä kahvipöydässä olikin todella juhlaan sopiva kahvi Keniasta.

Tämänkertainen Slurp -toimitus saapui kotiin sopivasti juuri isänpäiväksi. Allekirjoittaneelle isänpäivä oli toinen laatuaan, ja aamu alkoi hienosti vaimon ja taaperon yhdessä kasaamalla aamiaisella. Vuoden paras aamu, ehdottomasti! Vaikka jokainen päivä ja aamu lapsen kanssa touhutessa on mukava, varsinkin nyt kun kotona ollessa siihen on aikaa, on tällainen juhlapäivä itselleni erityisen hieno.

Hienon isänpäivän aamun ja aamiaisen kruunasi tietenkin kahvi. Tällä kertaa pöydässä oli Pirkanmaan Pahtimon Kenya AA Murithi Estate. Kahvi tulee Keniasta, nimensä mukaisesti Murithi Estate -nimiseltä tilalta, jossa Muchangi Murithi viljelee kahvia reilun seitsemän hehtaarin (noin 12000 kahvipuuta) suuruisella tilalla. Koko kahvin tuotantoprosessi on Murithin käsissä viljelystä aina prosessointiin /gradingiin saakka. Kyseinen kahvi on kasvanut 1700 metrin korkeudessa, ja se on pesukäsitelty. Lajikkeina on SL28, SL34 sekä Ruiru 11.

Kahvin tuoksussa vallitsevana aromina on herukka tai karviainen. Papu on paahdoltaan vaalean keskipaahdon luokkaa. Isänpäivän kahvipöytään valmistin tämän kahvin Kalitan dripperillä, eli pour-over menetelmällä. Kahvin maku osoittautui reilun hapokkaaksi. Mustaherukkainen, mukavan makea ja pirskahteleva hapokkuus olivat todella toimiva yhdistelmä juhlapöytään. Tämä kahvi oli mielestäni parhaimmillaan hetken jäähdyttyään. Myöhemmin valmistin tämän myös Aeropressilla, mutta mielestäni kahvin täyteläinen maku ei päässyt sillä aivan käsinuutetun kahvin tasolle. Makuasioita. Joka tapauksessa tämä Pirkanmaan Paahtimon Kenialainen kahvi oli todella maukas, täyteläinen ja mukavan hapokas kahvi.

Slurp -kahvit saat kotiisi täältä

Slurp Facebookissa ja Instagramissa

20171113_215346-01.jpeg20171109_140812.jpg20171113_135031-01.jpeg

2017-11-06 01.35.00 1.jpg

[kuvien kahvit saatu blogiyhteistyön kautta]

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s