Tällä kertaa repussa oli mukana hiukan paremmat kaffet Suomen Turust.
Tämänkertainen Slurp -toimitus putosi jälleen postiluukkuun, ja paketti sisälsi kahvia Turun Kahvipaahtimolta. Kyseisen pienpaahtimon tuotteet olivatkin jääneet itselläni täysin kokematta, joten odotin innolla päästäkseni sitä maistamaan.
Tämä kahvi pääsikin mukaan meidän retkille metsään pariin otteeseen, jossa se valmistui aeropressilla, ja toisen kerran mukana termarillinen V60:lla kotona valmistettua versiota. Syksyiset säät palasivat tänne etelään muutaman räntäisen päivän jälkeen, joten nyt on taas hyvä nauttia retkeilystä lapsen kanssa.
Kyseinen kahvi on siis Bourbon -lajiketta, ja tulee Guatemalasta, Huehuetenangon alueelta. Tarkemmin Buena Vistan tilalta, jossa Rosendo Domingo kasvattaa kyseistä kahvia 1850 metrin korkeudessa. Kypsät kahvimarjat on poimittu käsin ja ne on pesukäsitelty. Ihailtavaa muuten tämä Turun Kahvipaahtimon tarkka tyyli kertoa kahvin alkuperästä ja tilasta.
Kahvi oli itselleni, vaaleapaahtoisen kahvin ystävälle, todella napakymppi. Jo kahvipussin avattua monivivahteinen, makea tuoksu antoi odottaa jotain todella marjaisaa kahvia. Valmistin kahvin aeropress sekä pour over -menetelmillä, ja varsinkin käsin suodattamalla se oli äärettömän maistuvaa. Maussa on marjaisaa makeutta, mansikkaa ja mukavaa keveyttä. Hapokkuus on miellyttävä ja jälkimaku pyöreä. Kerta kaikkiaan todellinen herkkukahvi, ja jos viineistä löytyy jälkiruokaviinejä, niin tämä voisi olla jälkiruokakahvi!
Slurpin kahvit löydät kotiisi täältä
Slurp Facebookissa ja Instagramissa
[kuvien kahvit saatu blogiyhteistyön kautta]