Slurp -kahvi Cafetoria Roasterylta

Tällä kertaa kahvipöydässä on varsinainen uranuurtaja, konkari tai miten asian haluaakin ilmaista. Kahvi, jonka vuoksi Cafetoria Roastery on olemassa

Taas viime viikon lopulla koitti se kahvinystävän pienoinen ”joulu”. Päivä, jolloin Slurp -paketti odotti postilaatikossa. Tällä kertaa sisältö olikin poikkeuksellisen mielenkiintoinen, paketti sisälsi nimittäin Cafetoria Roasteryn vaaleapaahtoista Gran Palomaria. Kyseinen kahvi on Cafetorian ensimmäinen kahvi, ja sitä on alettu tuoda Suomeen vuonna 2003. Tällä hetkellä Gran Palomaria paahdetaan sekä vaaleaksi että tummaksi paahdoksi, ja se on Cafetorian suosituin kahvi.

Gran Palomar on käsin poimittu luomu- ja reilun kaupan sekoitus neljää arabicalajiketta; Caturraa, Typicaa, Pachea sekä Bourbonia. Nämä huippukahvit tulevat Perusta, Chanchamayon alueelta ja ne on kasvatettu perinteikkäillä inkojen menetelmillä 1200-1800 metrin korkeudessa sekä  pesukäsitelty. Cafetorian väki ostaa Gran Palomarin suoraan tilalta Perusta ja vierailee siellä vuosittain.

Gran Palomarin tuoksu on pähkinäinen ja raikas. Tuoksun perusteella kahvista ei kuitenkaan voi vielä tehdä suuria johtopäätöksiä, sen verran ohut se on. Valmistin Gran Palomarin sekä Aeropressilla että pour over -metodeilla (Hario & Kalita), joilla se pääsi hienosti oikeuksiinsa. Maku on mukavan hapokas, ja tämä vaaleapaahtoinen versio pääsi oikeuksiinsa hetken jäähdyttyään. Maussa päällimmäisenä tulee esiin pähkinä ja tietty makeus. Tutustuin Cafetorian omaan makuluonnehdintaan kahvista vasta ensimmäisen kupillisen jälkeen, ja heidän lupaama marsipaani on tosiaan juurikin se, joka kahvissa maistuu. Tämä on raikas, persoonallisen vivahteikas versio erinomaisesta laatukahvista.

Cafetoria on muuten avannut uuden kahvilansa Helsinkiin, Kampin Ruohonjuuren yhteyteen. Olin tutustumassa paikkaan viikonloppuna Slurpin siellä isännöimillä paahtimopäivillä, ja paikka vaikutti todella upealta. Pari kuvaa kyseisestä tapahtumasta myös tässä. Vahva suositus päiväkahvipaikaksi!

Slurp -kahvit kotiisi löydät täältä

Slurp Facebookissa sekä Instagramissa

20171011_150225.jpg

Processed with VSCO with f2 preset2017-10-17 01.02.38 1.jpg2017-10-14 10.50.00 1.jpg2017-10-14 10.50.48 1.jpg

[kuvien kahvit saatu blogiyhteistyön kautta]

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s