Slurp -kahvi Inka Paahtimolta

Täyteläinen Kolumbialainen tuulahdus aamupalapöytään

Tämänkertainen Slurp- kahvi saapui tuttuun tapaan postiluukkuun viime viikolla. Tällä kertaa kuoresta paljastui itselleni vielä vieraan kotimaisen Inka Paahtimon tummapaahtoinen Colombia Sierra Nevada Organic.

Inka Paahtimon perustajan, Pamelan juuret ovat vahvasti Perussa, ja paahtimon valikoimissa onkin useampi Perulainen kahvi. Lisäksi valikoimista löytyy liuta single origin -kahveja, jotka nekin on tuotettu kestävän kehityksen periaatteella.

Colombia Sierra Nevada Organic kahvi tulee Magdalenan alueelta, Kankuamos- alkuperäiskansaan kuuluvien pienviljelijöiden tiloilta 1000-1700 metrin korkeudesta. Kahvi on lajikkeeltaan Caturraa, se on tuotettu luonnon kestävää kehitystä kunnioittaen ja pesukäsitelty. Tuttuun Slurp -tyyliin kahvi osoittautui tuoreeksi, ollen 6 päivää vanhaa paahtopäivästä lukien (näihin aikoihin kahvi alkaa olla parhaimmillaan, hetken hengähdettyään paahdon jälkeen).

Vaikka olenkin kiinnostunut enemmän vaaleista paahdoista, oli tämä Kolumbialainen erittäin miellyttävä kokemus. Tuoksussa on tyypillisiä tumman paahdon elementtejä; tummaa suklaata sekä pähkinäisyyttä. Tummaksi paahdoksi kahvi on ei-tumminta sorttia, ja paahtimo onkin luokitellut sen 4/5 paahtoasteiseksi. Pavun pintaan ei juurikaan ole vielä tullut kahvipavun öljyjä paahdossa, eli mistään Ranskalaisesta paahdosta ei ole kyse.

Tämä kahvi osoittautui todella mukavaksi yllätykseksi. Kahvin hapokkuus on matala, maku on hyvin täyteläinen ja siitä löytyy mukavan pehmeä tumman suklaan vivahde. Vaikka kahvi onkin tummaa paahtoa, ei sen maku kuitenkaan ole pelkkää paahteisuutta, monen muun tummapaahtoisen kahvin tapaan. Mausta löytyy selkeästi hyvän kahvin aromeita mukavalla pähkinäisellä tvistillä. Toimii erittäin hyvin maidolla ja ilman!

Slurp- kahvit kotiisi löydät täältä

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with fr4 preset

[kuvien kahvit saatu blogiyhteistyön kautta]

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s