Slurp -kahvi Punaiselta Kirahvilta [sisältää alekoodin]

Taaskaan ei postiluukusta tipahtanut Slurp -paketti tuottanut pettymystä. Aijai mitä herkkua!

Tällä viikolla koitti taas se jännä päivä, kun eteisessä odotti Slurp -paketti. Osasin jo odottaa sen sisältävän tämän Punaisen Kirahvin kahvin, sillä olin bongannut asiasta vihjeen somesta. Innosta puhkuen raotin kuorta, ja siellähän se oli; Punaisen Kirahvin pienerä n:o 31 Finca Alvarado. Edelliset testaamani Kirahvin pienerät olivat aivan tajuttoman hyviä, joten tähänkin uuteen Guatemalan kahviin odotukset olivat korkealla.

Ensinnäkin, on upeaa huomata kerta toisensa jälkeen, kuinka hienosti Kirahvin väki kertoo kahvista ja sen taustoista pakkauksessa. Itselleni kahvin alkuperä ja olosuhteet viljelmillä ovat aina yksi mielenkiintoinen osa koko kahvihifistelyä. Vai mitä sanotte:

”Francisco Alvaradon tilalla kahvit kasvavat varjopuiden alla ja tilalle tulee vesi luonnonlähteestä. Kalkkikivi ja Huehuetenangon alueen lämpimät tuulet viimeistelevät otollisen kasvuympäristön”.

Finca Alvarado

Guatemala, Huehuetenango

Vaalea paahto, 1600-1650 metrin korkeudessa kasvanut

Caturra, pesukäsittely

Punainen Kirahvi antaa kyseiselle kahville varsin mielenkiintoiset makuluonnehdinnat: viheromena, viinirypäle sekä makea tupakka (!). Tämähän on sinänsä mielenkiintoinen jutu, sillä usein kahvin pienistä makueroista ja nyansseista on mattimeikäläisen vaikea sanoa juuri mitään. Jos kahvipakkauksessa lukee ”suklaisuutta ja pähkinää” tai ”greippimäistä kirpeyttä”, niin todennäköisesti meille tulee mausta ensimmäisenä mieleen juuri ne. Toki alaan perehtynyt maistelija löytää kahvista juuri tietynlaiset maut, kuten vaikkapa viinistä. Mutta hienoa, että pakkaukseen on merkitty myös makuluonnehdinta muun infon lisäksi.

Kahvin tuoksu on varsin mieto, raikas. Paahto ei ole vaalein, vaan lähempänä keskipaahtoa. Tuoksu ei sinänsä herätä mitään suuria tunteita. Aeropressilla ja pour-over -menetelmillä tästä kahvista tuli kaksi hiukan erilaista versiota erinomaisen vivahteikkaasta kahvista. Maku nimittäin on todella runsas, jännän mausteinen, ja tuo aiemmin mainittu omena tulee todella ensimmäisenä mieleen. Kirpsakkaa viinimäistä vivahdetta. Erikoinen kahvi, mutta ainakin omaan makuuni pelkästään positiivisessa mielessä. Yleensä tällaiset vivahteikkaimmat kahvit ovat niitä vaaleimpia paahtoja, mutta Kirahvin väki on hienosti löytänyt tälle pavulle sopivan, hivenen tummemman paahdon joka sopii sille erinomaisen hyvin.

Nyt olisi oiva tilaisuus testata jotain uutta ja mielenkiintoista kahvipöytään! Saat nimittäin koodilla ”papujajapolkuja” 5 euron alennuksen ensimmäisestä Slurpin kahvista tai määräaikaisen tilauksen summasta syyskuun -17 loppuun saakka. Slurpin kahvit saat tilattua suoraan kotiisi täältä.

Löydät Slurpin Facebookista sekä Instagramista

20170915_08403720170915_13191320170915_082226IMG_0925

[kuvien kahvit saatu blogiyhteistyön kautta]

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s