Death Before Decaf – käsin paahdettua luomukahvia Vantaalta

Vantaalainen artesaanipaahtimo lupaa olla tylsien kahvikokemusten lopettaja

(yhteistyössä: Death Before Decaf)

Olen usein nähnyt näitä siistejä Death Before Decaf (DBD) – kahvipakkauksia kaupan hyllyillä, mutta sen lähempää kokemusta ei näistä Vantaalla paahdetuista pavuista ole ollut. Nyt kuitenkin tarjoutui tilaisuus päästä korjaamaan asia, ja testaamaan paria DBD:n kahvia. Tietty olin aikalailla intona tästä mahdollisuudesta.

DBD on siis Riku Uskin perustama konsepti, jonka alkuperäinen suunnitelma oli tarjota pahaa toimistosumppia ryystäville työntekijöille parempaa kahvia. Myöhemmin DBD on laajentunut tarjoamaan käsin paahdettuja luomukahveja työpaikkojen lisäksi myös kahviloihin ja koteihin.

Samaa yritystä DBD:n kanssa on myös Warrior Coffee, josta kerron toisessa postauksessa. Nämä molemmat kahvialan brändit ovat varmasti monelle tuttuja rap- artisti Elastisen kautta, joka myös on yksi DBD:n ja Warrior Coffeen perustajajäsenistä.

Valitsin DBD:lta testiin kaksi täysin erilaista kahvia, vaalean filter coffee lightin sekä tummapaahtoisen single origin -kahvin Indonesiasta.

DBD Filter coffee light

Honduras, Papua-Uusi-Guinea, pesukäsittely

DBD:n vaalea suodatinkahvi on kahden, Hondurasista sekä Uudesta-Guineasta tulevan kahvin blendi. Kahvit on  kasvatettu 1100-1600 metrin korkeudessa ja ne on (osin) pesukäsitelty. Sekoituksessa on selkeästi erikokoisia papuja pienestä suurempaan, ja paahto on keskivaalea. Tuoksu on mieto, kevyesti sitruksinen. Aeropressilla tästä kahvista löytyi mukava kattaus sitruksista ja marjaisaa makua. Mikään yksittäinen piirre ei tässä kahvissa nouse voimakkaasti esille, vaan kahvi on raikas ja miellyttävän makuinen, jättäen kevyesti makean jälkimaun. Ehkä sana hento tai kukkainen sopii tähän parhaiten.

DBD Indonesia Single Origin

Indonesia, Sumatra, pesukäsittely/osittain pesty

Tämä Sumatran pohjoiselta saarelta tuleva Single Origin -kahvi on kasvatettu 1100-1700 metrin korkeudessa. Kahvi on tummapaahtoiseksi pikemminkin keskitummaa ja tuoksua hallitsee jännä mausteisuus. Aeropress- ja pour over -menetelmillä tämä kahvi osoittautui ehdottomasti omaksi suosikikseni näistä kahdesta testissä olleesta kahvista. Maku ei tosiaan ole ääritumma, ehkä ns. city roast –tyyppiseen makuun sopiva. Maitokahvina tämä on todella toimiva. Maussa on tiettyä mausteisuutta, tummaa suklaata ja mielestäni pähkinäistä pehmeyttä. Todella mukavan pyöreä maku, jota nauttii mielellään toisenkin kupillisen. Vaikka itse olenkin enemmän vaaleampien paahtojen ystävä, löytyi hieman yllättäenkin tästä DBD:n kahvista paljon itseäni kiinnostavia makuja.

DBD:n suosikkikahvisi saat myös suoraan kotiin toimitettuina näppärän Kahvikerho – palvelun kautta!

IMG_0753IMG_0864Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset

[kuvien kahvit saatu blogiyhteistyön kautta]

 

Mainokset

Yksi vastaus artikkeliiin “Death Before Decaf – käsin paahdettua luomukahvia Vantaalta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s