Slurp –kahvi Mokkapuulta

Tämänkertainen Slurp –kahvi on täysin naisviljelijöiden tuottama. Slurpilta kolahti viime viikolla postilaatikkoon varsin mielenkiintoinen kahvi. Olen aina tykännyt perehtyä kahvissa myös sen taustoihin ja mistä kahvi on lähtöisin, joten tämä kahvi oli itselleni erityisen mielenkiintoinen.

Tämä Mokkapuun Kustavissa paahtama tummapaahtoinen luomukahvi tulee Indonesiasta Sumatran alueelta, jossa naiset viljelevät kahvia 750-1500 metrin korkeudessa vuoristossa. Kahvin viljely pyritään toteuttamaan luontoa kunnioittaen ja kestävän viljelyn periaatteella. Mokkapuun valikoimissa on aiemminkin ollut ns. naisten kahveja, jotka ovat täysin naisten tuottamia. Mielestäni erinomaisen hieno tapa hankkia kahvia ja kannattaa paikallisten ihmisten hyvinvointia sekä toimeentuloa.

Kahvi on paahtoasteeltaan French (6/7) ja silminnähden erittäin tummaksi paahdettu. Kahvipavun öljyt tulevat reilusti pavun pintaan ja papu onkin yksi tummimmista jota olen nähnyt. Kahvi on Slurpin toimituksiin tottuneelle tuttuun tapaan tuoretta, pakkauksen merkinnän mukaan neljä päivää sitten Tanja Anttilan paahtamaa. Ollaan tekemisissä niin tuoreen kahvin kanssa, että parhaat maut löytynevät tästä tummapaahtoisesta kahvista vasta, kun se saa hetken tekeytyä, eli muutaman päivän kuluttua.

Tästä ja muista Slurpin toimittamista kahveista löytyy lisäinfoa täältä

Tuoksu on paahteinen, aavistuksen lakritsiin tai salmiakkiin viittaava. Vaikka nykyään löydänkin itse parhaat maut vaaleammista paahdoista, on tummille paahdoille aina paikkansa meidän kaapissa. Tämän paikan tämä kahvi täytti loistavasti. Aeropressilla valmistettuna naisten kahvi oli todella pehmeä, samettisen makuinen, ja sopi mainiosti maitokahviksi. Maku ei itseasiassa ole niin paahteinen, mitä papu itsessään antaa olettaa ja sopinee useimmille tummapaahtoisen kahvin ystäville. Hapokkuus on matala ja maussa on aistittavissa jotain lakritsimaista makua tumman suklaan lisäksi. Tämä toimii loistavasti myös esimerkiksi cappuccinon pohjana tavallisen maitokahvin lisäksi.

 

Slurp –kahvit kotiin toimitettuina saat tilattua tästä

Löydät Slurpin Facebookista sekä Instagramista

Processed with VSCO with fp8 presetIMG_0841IMG_0854

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s