Esittelyssä Uuttaja

Kahvibloggaaja Uuttaja on hakenut kokemusta harrastukseensa työstään kahvipaahtimosta.

Vaihdoimme ajatuksia Uuttaja.fi -blogia pitävän Juuson kanssa kahviharrastuksen synnysttä, ja siitä mihin suuntaan hän haluaisi sitä viedä. Juusolla onkin harrastukselle sikäli hienot lähtökohdat, että hän on työskennellyt varsinaisella ”paraatipaikalla” kahvin ääressä, nimittäin kahvipaahtimossa. Mutta tässä lisää miehestä blogin takana:
1) Kerro kahviharrastuksesi synnystä, mikä sai sinut innostumaan lajista?

Innostus kahvia kohtaan sai alkunsa emäntäni mulle ostamasta Kenya AA -kahvipussillisesta. Sen myötä ymmärsin ja huomasin, että kahvissa on oikeitakin makuja, eikä vain sitä kitkeryyttä ja väkevyyttä. Innostus vain kasvoi sitä myötä, kun sai maistella uusia ja erilaisia kahveja ympäri maailman. Ja tottakai erilaiset valmistusmenetelmät tuovat vielä omalta osaltaan lisää intoa ja opiskeltavaa tähän hommaan. Pikkuhiljaa alkoikin kaikenmaailman aparaatteja ilmaantua keittiöön. Kahvin rinnalla myös teetottumukset muuttuivat ja aloin panostamaan laadukkaampaan irtoteehen.
2) Mikä on suosikkimenetelmäsi kahvin valmistukseen? Onko jokin tietty paahtimo, alkuperämaa tai lajike, joka on suosikkisi?


Suosikkimenetelmää on kysytty ennenkin ja silloinkin se oli yhtä vaikea päättää. Aeropress on varmaan kuitenkin se kaikkein mieluisin. Aeropressin avulla saa aromit kahveista parhaiten esiin ja sillä on todennäköisesti eniten ”kikkailumahdollisuuksia”. Suosikkipaahtimoa ei ole, mutta mielelläni suosin kotimaisia pienpaahtimoita. Olen jotenkin korviani myöden ihastunut afrikkalaisiin kahveihin, maina pääasiassa Etiopia ja Kenia.

3) Olet työskennellyt kahvipaahtimossa. Mitä uutta jäi käteen tuosta kokemuksesta?


Se puolivuotinen kokemus oli todella avartava ja opettavainen. Sain nähdä aitiopaikalta sen, että millainen matka raakakahvilla on kuluttajan kuppiin ja sain olla osallisena jokaisessa välivaiheessa. Sain paahtaa kahvia, osallistua cuppingiin, pakata sekä myydä kahvia. Maistelin, pakkasin ja myin myös teetä.

4) Mihin suuntaan (välineet/menetelmät tms.) haluaisit harrastusta viedä, onko esimerkiksi jokin kahvilaji/alkuperämaa jonka haluaisit kokea?

Seuraava, mielestäni aika looginen suunta, johon harrastustani veisin, on espressolaitteen hankinta ja espressohommiin enemmän perehtyminen. Keittiötilaa on kuitenkin rajallisesti, niin pidetään nyt pahimmat innostuksenpuuskat vielä aisoissa. Myös latte art -kokemukseni ovat toistaiseksi melko vähäiset, joten ehkä sitä voisi aloitella myös.
Kahveista kiinnostaa kovasti Aasian suunnalta tulevat paremmat kahvit. Aasia on tunnettu huttulaatuisesta robusta-kahvista, mutta siltä suunnalta tulee myös erinomaisia arabica-kahvejakin.
5) Mistä syntyy Uuttajan täydellinen kahvihetki?

Pienestä hetkestä omaa rauhaa, tuoreeltaan pavuista jauhetusta kahvista, onnistuneesta valmistamisesta ja siitä hetkestä, kun kahvin saa siemailla ajatuksen kanssa tuoksuja ja makuja tutkien. Kahvi ei tarvitse rinnalleen aina jotain pullaa tai muuta känttyä.
6) Terveiset blogin lukijoille?

Suomalaiset juovat eniten kahvia maailmassa. Meillä on myös ylivoimaisesti paras kahviosaaminen. Täytyy vain osata hakea riittävän pieneltä tasolta. Rohkeasti pois siltä omalta mukavuusalueelta ja harkkokahvilavojen ääreltä, pienpaahtimoiden verkkokauppoja vaan auki ja tilailemaan! Tai sitten ottamaan yhteyttä palveluihin kuten esimerkiksi Kahvisi tai Slurp, jotka toimittavat tilauksesta pienpaahtimoiden kahvia kotiin! Kahvi, kuten myös tee, voi olla elämys ja seikkailu!
Löydät Uuttajan myös Facebookista
(myöhemmin tulossa myös YouTube -kanava)
IMG_6623IMG_6903IMG_8486IMG_8873Kollaasi
IMG_5976
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s