Hile Design – yksinkertaisen tyylikkäitä välineitä kahvin ystäville

Kotimainen puu ja tarkka käsityö ovat Hile Designin valtteja. [yhteistyössä Hile Design]

Olen aina kiinnostunut kaikista puusta valmistetuista tuotteista. Tämä on varmasti tullut selväksi ainakin meillä käyneille vieraille. Onhan meidän lapselle hankituista leluista valtaosa puisia. Puiset tuotteet merkitsevät itselleni kestävää, ekologista vaihtoehtoa monen muun keinotekoisen sijasta. Tämän vuoksi olinkin erityisen kiinnostunut testaamaan kotimaisen Hile Designin puusta valmistettuja tuotteita. Hileen taustalla vaikuttaa kaksi muotoilijaa; Hilja Nikkanen ja Teemun Karhunen. Yritys valmistaa kotimaisesta puusta yksinkertaisen toimivia käyttöesineitä kahvinystäville.

Hileen valikoimissa on kolme tuotetta; Kapu, Sola ja Pusu. Kapu on yhdistetty kahvimitta ja pussinsulkija, Sola suodatinpussiteline ja Pusu pussinsulkija, kuten jo nimestä voi päätellä. Kaikki tuotteet on valmistettu kotimaisesta koivuviilusta ja – vanerista, ja niiden aihiot tulevat Etelä-Suomesta alansa parhailta alihankkijoilta. Tuotteiden tarkka viimeistelytyö ja polttomerkkaus tehdään käsityönä Hileen pajalla Helsingin Sörnäisissä. Hileellä on Avainlippu sekä Design from Finland – merkit.

Hileen tuotteet Kapu, Sola ja Pusu saapuivat kotiin todella hienoissa kartonkipakkauksissa. Hileen suunnittelemat, kotimaassa valmistetut pakkaukset sisältävät infoa tuotteesta Suomeksi ja Englanniksi, sekä ohjeet niiden puhtaanapitoon. Tuotteet pakkauksineen ovat sen verran tyylikkään näköisiä, että sopivat varmasti alan harrastajalle lahjaksi. Käsityönä viimeistellyt tuotteet ovat todella hienoa työtä, ja sanonta millintarkka on todellakin tässä kohtaa oikea termi. Pienintäkään säröä tai karheutta ei tunnu, puuosat ovat kauttaaltaan täydellisiksi hiottuja. Kapun (kahvimitta ja pussinsulkija) sekä Solan (suodatinpussiteline) pinnalla on ohut valkoinen polypropeenikalvo puhdistusta helpottamaan. Itseasiassa tämä valkoinen väri sopii ulkonäöllisesti hyvin koivusta valmistettuihin tuotteisiin. Pussinsulkija Pusu on koivuviilusta valmistettu, ja käsitelty muiden tuotteiden tapaan luonnonmukaisella öljyllä. Kaikissa kolmessa tuotteessa on näkyvillä Hile –logo polttomerkattuna.

Paitsi että tuotteet ovat tyylikkäitä, ne ovat myös toimivia. Kahvimitta kapu vetää hieman kukkuralleen kauhaistuna 6 grammaa suodatinjauhettua kahvia, siis perinteisen kahvimitan verran. Kapun varsi on riittävän pitkä, jotta sillä saa hyvin pussista kahvia. Kapun pinnoitteena oleva polypropeenikalvo osoittautui käytössä oikein toimivaksi, sillä rasvainen kahvi tahtoo tahrata puisen pinnan. Valkoinen pinta puhdistuu kostealla pyyhkeellä.

Useille varsinkin pienpaahtimoiden suosimille leveämmille kahvipusseille Kapu ja Pusu ovat pussinsulkijoina ehkä aavistuksen lyhyitä. Niillä kylläkin saa pussin suljettua kääntämällä sen kaksin tai kolmin kerroin.

Suodatinpussiteline Sola on mielestäni hienoin Hileen tuotteista, ja lisäksi hyvin toimiva tuote. Solaan mahtuu noin 100 yleisintä suodatinpussia, ja siinä ne pysyvät siististi suorina ja helposti saatavilla vaikkapa keittimen vieressä pöydällä. Solasta näkee helposti, kun on aika lisätä suodatinpussit ostoslistalle. Tämä jos jokin on Suomalaista designia hienoimmillaan. Todella hienosti viimeistelty, yksinkertaisen kaunis tuote.

Hile Design edustaa mielestäni kotimaista puukäsityötä hienoimmillaan. Tuotteiden aihiot hankitaan pääasiassa perheyrityksiltä, ja Hileen väki vierailee niissä säännöllisesti. Voisi melkein verrata pienpaahtimoiden kahvin hankintaan, jossa hankintaketju on täysin jäljitettävissä tilanhoitajiin saakka ja ihmiset tuotteen takana tunnetaan.

Hile Designin tuotteet löydät verkkokaupasta

Löydät Hileen myös Facebookista ja Instagramista sekä Pinterestistä.

[kuvien tuotteet saatu blogiyhteistyön kautta]

Processed with VSCO with  presetProcessed with VSCO with  presetProcessed with VSCO with fp8 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with fp8 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with  presetProcessed with VSCO with  presetProcessed with VSCO with fp8 preset

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s