Polkujuoksua keväisessä Nuuksiossa

Kevät alkaa olla jo pitkällä. Mielestäni sen huomaa parhaiten, kun menee metsään kävelemään tai juoksemaan. Linnut laulaa, vesi virtaa puroissa ja aurinko alkaa lämmittää.

Viime viikonloppuna saimme nauttia uskomattoman hienosta kevätauringosta. Pakkasin siis kimpsut ja kampsut juoksureppuun, latasin Suuntooni sopivan pituisen, noin viidentoista kilometrin pituisen reitin ja hyppäsin bussiin  kohti pääkaupunkiseudun keidasta, Nuuksiota.

Ja täytyy kyllä sanoa, että tämä paikka ylittää lähes aina odotukset. Reilun puolen tunnin juna- ja bussimatkan päässä odottaa mielettömän hyvät retkeily- tai ulkoilumaastot. Nuuksiosta löytyy myös paljon etenkin polkujuoksijoiden hyväksi havaittuja reittejä, joita voi ladata esimerkiksi Suunnon laitteita käyttävä Movescountista. Kun reitti on ladattu laitteeseen, voi kellosta seurata reittiä ja huomaa heti, mikäli siltä poikkeaa. Kätevää! Kaikki muut normaalien urheilutilojen toiminnot ovat samaan aikaan käytettävissä. Tuolla Movescountissa on vähemmän reittejä tuntevalle myös kätevä lämpökartta- ominaisuus, josta voi lajikohtaisesti katsoa missä alueen suosituimmat reitit kulkevat.

Starttasin Siikaniemen alueelta, johon on sujuvat bussiyhteydet. Leppoisa noin 6’00 kilometrivauhtinen lenkki kiemurteli mukavia polkuja ja moottorikelkan uria Haukkalammen ja Nuuksion Pitkäjärven pohjoispuolelle ja Haltian luontokeskukselle. Vauhti polkujuoksussa ei itselleni ole yleensä se ensimmäinen juttu, jota lähden metsästä hakemaan. Usein huomaakin juosseensa useamman kilometrin kelloon katsomatta aivot narikassa, nauttien luonnon tarjonnasta. Viikonloppuna Nuuksion reiteillä oli liikkeellä paljon upeasta kevätauringosta nauttivia ulkoilijoita akkuja lataamassa.

Itselläni tuleva kevät ja kesä tarkoittaa hieman juoksupainoitteisempaa harjoittelua. Toukokuussa, itseasiassa peräkkäisinä viikonloppuina ohjelmassa ovat Bodom Trail 21 km sekä uusitulla reitillä juostava Helsinki City Run. Syksyllä edessä on kauden päätavoite Nuuksio Classic 42 km joka tietysti ensimmäisenä kokonaisena maratonina hieman jännittää. Varsinaista aikatavoitetta en vielä ole asettanut, vaan tarkoitus on päästä hyvävointisena maaliin.

Kevään ja kesän mittaan täytyy kyllä ehdottomasti käydä Nuuksiossa useamminkin juoksemassa.

Kiinnostaisiko lähteä mukaan, mikäli järjestyy sopiva kimppalenkki?

DCIM104GOPROG1569011.Processed with VSCO with s1 preset

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s