Team Rynkeby pyöräilee syöpää sairastavien lasten vuoksi

Kuten jotkut teistä ovatkin huomanneet, olin viime vuonna mukana Team Rynkeby -hyväntekeväisyyspyöräilyssä. Muistellaanpa hieman, mitä tuo huikea vuosi pitikään sisällään.

Team Rynkeby  on pohjoismainen hyväntekeväisyystapahtuma, jossa pyöräilyjoukkueet pyöräilevät joka vuosi Pariisiin ja keräävät siten rahaa syöpää sairastaville lapsille ja heidän perheilleen. Tulevalla kaudella mukana on noin 1700 pyöräilijää ja huollon jäsentä Tanskasta, Ruotsista, Suomesta, Norjasta, Färsaarilta ja Islannista. Vuonna 2016 onnistuimme keräämään Sylva ry:lle kaikkiaan 331 795 euroa. Tämä summa lahjoitettiin lasten syöpähoitojen kehittämiseen, tutkimukseen sekä vertaistukeen sairastuneiden lasten ja nuorten perheille. Kerätyt lahjoitusvarat menevät siis 100% syöpää sairastavien lasten ja nuorten hyväksi, ja pyöräilijät kustantavat itse kaiken pyörään ja vuoden mittaiseen harjoitteluun liittyvän.

Mitä vuosi Team Rynkeby Espoon riveissä sitten piti sisällään? Jo alusta lähtien itselleni selvisi, että mukaan oli valikoitunut äärimmäisen motivoitunut ja asiasta innostunut porukka. Vaikka yhteinen tekeminen, alkaen syksyn pitkistä kävelylenkeistä aina talven kovien spinning- treenien kautta maantiepyöräilyyn olikin yhteistä hauskanpitoa, oli kaikessa tekemisessä kuitenkin taustalla ajatus siitä miksi tätä kaikkea tehdään. Useissa tapahtumissa, messuilla ja kesken pitkän pyöräilylenkin meitä tuli moikkaamaan useat lapset vanhempineen, jotka kertoivat saaneensa apua Sylva ry:lta, kun vakava sairaus oli heidät kohdannut. Nämä olivat tilanteita, joiden jälkeen polki ilomielin lenkin loppuun, vaikka hiukan olisi jalkoja väsyttänyt.

Tietenkin kauden kohokohta oli heinäkuun toisella viikolla ajettu ”palkintomatka” Pariisiin. Tämä 1150 kilometrin mittainen taipale ajettiin lauttamatkan jälkeen Saksan Travemundesta Saksan, Hollannin ja Belgian kautta Ranskaan. Seitsemän päivän keskimatkaksi tuli siis vajaat 200 kilometriä päivää kohden. Meidän onneksemme matkalla saimme nauttia ihanteellisista pyöräilykeleistä, ja onnistuimme kiertämään sateet lähes täysin. Etenkin Belgian ja Hollannin mäkiset maastot toivat kenties reissun kovimmat haasteet, kun päivän nousumetrejä kertyi 2000 metrin luokkaa. Mutta mäeltä tullaan aina myös alas, ja moni laskikin elämänsä pisimmät mäet polkupyörällä! Matkalla saimme elää viikon ammattilaispyöräilijöinä, kun mukana seurasi etu- ja takahuolto, eikä itse tarvinnut huolehtia muusta kuin ajamisesta. Aivan huippua!

Saapuminen Pariisiin ja kunniakierros kaikkien noin 1600 pyöräilijän kanssa kaupungin ympäri oli kokemus, jota on vaikea sanoin kuvailla. Kaikesta tästä vuoden mittaan koetusta jäi päällimmäiseksi mieleen yksi asia; tämä täytyy vielä kokea uudelleen! Ehdottomasti oman elämäni TOP5 juttuja.

Katso fiiliksia meidän Pariisin matkalta videolta, ja seuraa vuoden 2017 tiimin matkaa facebookissa sekä instagramissa!

Jos vuosi keltapaitaisessa tiimissä kiinnostaa, kysy rohkeasti minulta lisää ja laita hakemus vetämään!

wp-1484033912607.jpgwp-1484034107730.jpgwp-1484034331189.jpgwp-1484034368743.jpgwp-1484034415616.jpgwp-1484034524725.jpgwp-1484034559725.jpgwp-1484034294900.jpg

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s