Bullitt tuli taloon!

Meidän perheeseen tuli uusi pyörä. Iso ja keltainen möhkö. Tai siro ja kauniin pirteän värinen. Ja sillä kulkee sujuvasti kauppakassit sekä perheen pienin pyöräilijä.

Nyt se vihdoin on valmis! Koeajolla Tavarapyörä-asiantuntijalla pyörä vakuutti ajo-ominaisuuksillaan ja keveydellään, joten tilaus Larry vs Harrylle lähti heti koeajoa seuraavana iltana. Olimme toki pohtineet kotona tavarafillarin hankintaa jo aiemminkin. Kokemusta näistä perhepyöristä oli ennestään vain Christianian kolmipyöräisestä, joka ei juuri säväyttänyt. Kuljetuskapasiteettia kyllä olisi löytynyt, mutta raskas, maitokärrymäinen meno ei tuntunut omalta jutulta. Bullitt tuntui heti alkuun kevyemmältä, ns. normaalilta pyörältä ja onhan se kevyin tämän kategorian pyörä, painaen 24 kiloa. Olimme aiemmin pohtineet kolmipyöräistä vaihtoehtoa, ja Bullittin koeajettuani vahvistui ajatus siitä, että kaksipyöräinen on meidän juttu.

Pyörä saapui aika tasan viikossa tehtaalta Tanskasta meille kotiin Espooseen. Jo pyörän laatikko oli niin hieno, ettei sitä olisi raaskinut hävittää. Pyörä saapui kasaamattomana, ilman sen kummempia ohjeita. Onneksi Youtubessa on varsin hyvät ohjeet muutamaan kinkkisempään kohtaan, eli ohjainlaakerin, etupään laakerin sekä ohjaintangon asennukseen. Nämä menivätkin suhteellisen helposti paikoilleen. Maguran jarrut olivat myöskin valmiina settinä, ja vaihdevaijerikin juuri sopivan mittainen. Vaihteiksi valitsimme Alfine 8 napavaihteen, sillä sen sopivuudesta Bullittiin on hyviä kokemuksia. Vaihteiden säätö oli niinikään todella helppo juttu, muutama klikkaus kiristysnupista jotta kaksi keltaista merkkinastaa asettuivat kohdalleen. Kiekot ja ohjaustanko sekä satulatolppa kiinni, ja valmista tuli. Tähän meni aikaa ehkäpä tunnin verran. Kinkkisempi kohta oli takalokasuojan asennus, mutta lopulta sekin asettui paikoilleen.

Teetimme sivu- ja pohjalevyt 12 mm filmivanerista Bullittin alkuperäisten vastaavien mitoilla. Ihan vaan siitä syystä, että nuo alkuperäiset levyt tuntuivat niin pirun kalliilta. Mielestäni levyistä tuli hyvät, ja ainakin oman näköiset. Löysimme vielä vähän käytetyn istuimen tuohon, johon virittelin kiinni Babboen 5- pistevyöt, sillä Bullittin penkissä olikin pelkkä lantiovyö. Kaikkeen tähän, eli pohja- ja sivulevyjen sekä istuimen ja näiden kiinnikkeiden asennukseen sai menemään useamman tunnin. Mutta hauskaa oli rakennella, ja tytöllä oli parin päivän ajan paljon kivoja, kolisevia juttuja keskellä olohuonetta.

Lopputuloksesta tuli todella mieluinen. Ensimmäisten koeajojen fiilikset olivat myös hyvät; tyttö huuteli ”hei hei” kaikille ohikulkijoille 😊

Lisää fiiliksiä ensi kerralla!

Processed with VSCO with f2 preset20161213_19571620161213_204620Processed with VSCO with f2 preset20161217_110120Processed with VSCO with hb1 preset

Mainokset

Yksi vastaus artikkeliiin “Bullitt tuli taloon!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s