Pienillä nikseillä parempaa suodatinkahvia

Oikein hyvää maanantaita! Harmaan marraskuisen viikon alun pelastus on kyllä kunnon aamukahvit.

Monelle meistä on muodostunut rituaali napsaista kahvinkeitin päälle heti herättyä. Kutakuinkin näin se on itsellänikin, tosin harvemmin varsinaisesti kahvinkeittimellä vaan muilla menetelmillä. Tänään kuitenkin juuri tuolla  Wilfan keittimellä. Kahvinkeittimen käyttöön liittyy muutama suhteellisen helppo niksi, jolla lopputulosta voi parantaa kummasti. Käydäänpä läpi jokunen vinkki, joita itse tulee käytettyä.

  • Puhtaus on enemmän kuin tärkeä asia onnistuneen kahvin valmistuksessa. Puhdista kahvinkeitin säännöllisesti esimerkiksi sitruunahapolla. Kaada raikas vesi kahvinkeittimen säiliöön omalla kannulla, EI kahvipannulla. Pese pannu jokaisen käytön jälkeen astianpesuaineella.
  • Käytä oikea määrä kahvia. Tämä on noin 60 g/ litra vettä. Itse käytän hieman reilumpaa, noin 66 g/ litra suhdetta, joten esimerkiksi puolen litran satsiin varaan 33 g kahvia. Käytä tuoretta, hyvälaatuista kahvia (esimerkiksi Slurp!) ja jauha se juuri ennen kahvin valmistusta.
  • Käytä hyvälaatuista suodatinpussia. Halvimmat pussit tuovat ikävän pahvin maun kahviin, tämä korostuu etenkin pienempiä määriä valmistettaessa. Suodatinpussi kannattaa huuhdella raikkaalla vedellä.
  • Kun nappaat kahvinkeittimen päälle, laita tippalukko kiinni (mikäli mahdollista) ja odota kun vettä on valunut noin desin verran eli kahvi on kauttaaltaan kastunut. Pyöräytä kevyesti lusikalla ja avaa tippalukko. Tämä tehostaa uuttoa ja varmistaa että kaikki kahvi pääsee myös reunoilta mukaan. Kun kaikki vesi on tippunut, voit pyöräyttää vielä kevyesti lusikalla, tämä nopeuttaa lopun kahvin valumista.
  • Sekoita ja nauti kahvi heti. Keittimen lämpölevyllä seisottaminen ei paranna enää kahvin makua!

wp-1479715658319.jpgwp-1479715462132.jpgwp-1479715585785.jpgwp-1479715664867.jpg

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s