Talvipyöräilykauden aloitus

Taas on se aika vuodesta, kun talvi yllättää pyöräilijät.

Tällä viikolla töihin lähtiessäni ulkona odotti lumiset ja todella liukkaat tiet, sillä yön pakkaset olivat jäädyttäneet ne edellispäivien sateiden jäljiltä. Kieli keskellä suuta töihin, ja heti töiden jälkeen kaivamaan nastarenkaita varastosta. Ja ai että, kyllä pyöräily on talvella oikeilla varusteilla ja nastarenkailla mukavaa touhua! Seuraavana aamuna suhasin taas hymyssä suin töihin, tällä kertaa paljon turvallisemman tuntuisesti nastojen rapistessa alla.

Talvipyöräily ei ole mitään extremeurheilua, vaan oikealla pukeutumisella ja oikein varustellulla pyörällä parhaimmillaan todella mukavaa, ja onhan työmatkapyöräily raikkaassa talviaamussa todella toimiva herätys. Pyörän kuntoon kannattaa kiinnittää pientä huomiota ennen ensimmäisiä kunnon pakkasia, jotta matka sujuu mukavasti. Vaijereiden voitelu edesauttaa vaihteiden ja jarrujen toimintaa. Muuten pyörä ei rengastusta lukuunottamatta vaadi mitään erityisiä valmisteluja. Normaalit säänmukaiset varusteet, kypärä ja tietysti valot on tietysti oltava.

Ja tässäpä valoihin liittyvä pyyntö; älkää hyvät pyöräilijät käyttäkö sitä vilkkutoimintoa etuvalossa! On todella rasittavaa ajaa pimeällä vastaan tuollaista strobovaloin varustettua pyörää, joka pahimmillaan sokaisee täysin vastaantulijan.
Mukavia talvipyöräilyjä!

-Jukka

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s