Vauvavuosi -elämän parasta aikaa?

Niin, onko se?

Olemme vaimon kanssa useasti keskustelleet siitä, miten odotukset ovat kohdanneet todellisuuden vauvan kanssa arkea pyörittäessä.

Vastaukseni on usein ollut se, että tiesin työllistävän vaikutuksen olevan iso, mutten arvannut sen olevan näin hurja. Jo kodin pitäminen suhtkoht inhimillisessä kunnossa ja siistinä vaatii päivittäin pientä tai vähän suurempaa lisätyötä. Nyt 9 kk lapsen asiat menevät tärkeysjärjestyksessä ykköseksi, ja kumpikin joutuu muuttamaan omia suunnitelmiaan, tai ainakin tekemään kompromisseja niiden suhteen. Enää ei onnistu kolmen tunnin juoksulenkki ihan tuosta vain, kun aamulla herätessä ilma näyttää olevan siihen passeli. Omia menoja ja harrastuksia on kumpikin joutunut muokkaamaan perheelliselle sopiviksi. Yöunet jäävät usein melko lyhyiksi, kun tyttö on aamuviideltä sitä mieltä, että nyt olisi juuri oikea aika leikkiä. Monena aamuna olen herännyt naamani läpsimiseen tai hiusten ja korvien nyppimiseen. Usein tyttö on aamulla kuitenkin iloinen ja nauravainen, joten eihän siinä voi itsekään huonolla tuulella herätä. Perhepeti ❤

wp-1476184843448.jpg

Yhdessä tekeminen, aamun leikkihetket ennen töihin lähtöä sekä lapsen kehityksen ja uusien taitojen ihmettely on ollut niin parasta, etten valita. Tietenkin saamme olla onnellisia siitä, että arki on sujunut kuitenkin suhteellisen ongelmitta. Olemme pysyneet pääosin terveinä, perusasiat vaikkapa ravinnon saannin suhteen ovat onnistuneet ja tytön kehitys on mennyt normaalien käyrien mukaan.

Kehitys pienen ihmisen elämässä on hurjaa. Tietenkin kasvun huomaa pieneksi jäävistä vaatteista sekä muutaman kuukauden takaisia valokuvia katsellessa, mutta myös taitojen oppiminen yllättää vähän väliä. Lattialla kierimisestä ryömimällä peruuttamiseen, ja pakittelusta eteenpäin liikkumiseen, ensimmäisiin konttausliikkeisiin ja karhukävelyyn havahtuu aina jotenkin yllättäen. Joko se seisoo sohvapöytää vasten!? Tuntuu, että usein töistä kotiin tullessani huomaan tytön oppineen päivän aikana jonkin uuden jutun tai liikkeen. Asioiden oppiminen menee eteenpäin, ja onhan se hienoa kun tyttö oppii matkimaan vaikkapa kielen näyttämistä! Sitä voikin sitten esitellä sujuvasti koko kauppareissun tai kyläillessä. Uusien asioiden oppiminen ja kehitys on uskomattoman nopeaa, ja niiden seuraaminen on vanhemmuuden parasta antia!

wp-1476373220235.jpgwp-1476372515825.jpgwp-1476372397314.jpg

Onko vauvavuosi elämän parasta aikaa? Riippuu varmasti keneltä asiaa kysyy. Itse olen joutunut – tai saanut laittaa asioita tärkeysjärjestykseen ja mikäli minulta kysytään, niin onhan se! Ilman muuta vanhemmuudessa on myös hetkensä, kun väsyttää eikä palikkaleikki tunnu kovin innostavalta. Työpäivän jälkeen saattaa olla väsynyt, ja tyttö kaipaa isää jonka vatsan päällä ryömiä lattialla ja jolle näyttää kuinka hienosti lehtikorin tyhjennys lattialle sujuu. Yleensä nämä tilanteet ovat kuitenkin niin palkitsevia, että pakostikin hymyilyttää.

wp-1476372675213.jpg

wp-1476372757836.jpg

 

 

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “Vauvavuosi -elämän parasta aikaa?

  1. Ihana lukea teidän kuulumisia täältä, kun harvemmin nykyään nähdään! Ja siun kuvia on aina ilo katsella, olet kyllä todella taitava kuvaaja!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s